Zaawansowane wyszukiwanie

Siemens EQ7 vs. Jura Z7

Fritzi

Poniedziałek, 17. Maj 2010, 18:33 06

Unregistered

Witam,
Mam zamiar zdecydować, czy kupić Siemens EQ7 czy Jura Z5 lub Z7.
1. Jednak przeczytałem na tym forum, że pianka mleczna nie nagrzewa się powyżej 40 ° C. Moje pytanie: jak gorące jest mleko z Jura Z7 lub poprzednika Z5? Czy ktoś to kiedyś mierzył?
2. Czy w Siemens EQ7 można regulować ilość spienionego mleka?

Czekam na odpowiedzi smile.gif

DyingAngel

Poniedziałek, 17. Maj 2010, 23:25 11

*

Profesjonalista

Grupa: Mitglieder

Składki: 259

numer członkowski..: 2712

Członek od: 05.09.2008

Cóż, nie będzie żadnych wytycznych ani podobnych wskazówek na temat pianki mlecznej! Pianka mleczna jest wytwarzana za pomocą pary. To, jak gorące/ciepłe jest mleko, zależy od ustawień cappucinatore (ile powietrza należy wmieszać itp.). Myślę, że oba ekspresy są dobrymi urządzeniami, chociaż ekspres Siemens wydaje się być nieco tańszy.

Ale powinieneś również wiedzieć, że w przypadku serwisu w okresie gwarancyjnym, będziesz miał mniej problemów z ekspresem Jura, ponieważ naprawa fabryczna w samym Siemensie może trochę potrwać. Chyba, że znajdziesz w pobliżu dobrego partnera serwisowego, który może naprawiać Siemensy w ramach gwarancji.

Jeśli nie chodzi o pieniądze, to mogę tylko gorąco polecić Jurę. Jeśli jednak cenisz sobie otwarty system parzenia (wyjmowana grupa zaparzająca), to oczywiście wybrałbym Siemensa.

Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie o ilość mlecznej pianki w EQ7. Nie wiem, w jakim stopniu można zaprogramować czas spieniania gotowego produktu i czy w ogóle jest to możliwe. Jest to zdecydowanie możliwe w przypadku Z7, gdzie można zdefiniować całą gamę produktów zgodnie z własnymi życzeniami.