Zaawansowane wyszukiwanie

EQ7: Woda w pojemniku na fusy z kawy

cappuka

Czwartek, 01. Październik 2009, 15:01 03

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 13

numer członkowski..: 5356

Członek od: 30.09.2009

Witam!

Jestem trochę zagubiony i mam nadzieję na jakieś przydatne informacje.
Mój EQ7 został niedawno naprawiony, ponieważ blokada jednostki zaparzającej całkowicie się zacięła i wepchnęła do środka. Z tego powodu zamontowano nową jednostkę zaparzającą.

Od tego czasu w pojemniku na fusy zebrała się stosunkowo duża ilość wody. Wcześniej (stara jednostka zaparzająca) pojedyncze fusy z kawy były dość dobrze zachowane (okrągły kształt). Teraz jest bałagan i znacznie trudniej go opróżnić.

Kiedy zadzwoniłem do Siemensa, powiedzieli mi, że to normalne w przypadku nowych jednostek zaparzających, których teraz używają. W starych urządzeniach do pojemnika trafiało mniej wody.

Co o tym sądzisz? Czy to naprawdę normalne? Czy Ty też tego doświadczyłeś? Czy muszę się do tego przyzwyczaić, czy po prostu chcieli mnie zmylić tą odpowiedzią?

Jakoś nie mam ochoty ponownie rezygnować z mojego VA. A może dałoby się to naprawić na miejscu (jeśli w ogóle coś jest nie tak)?

Mnóstwo pytań - odpowiedzi bardzo mile widziane!

naan

Poniedziałek, 05. Październik 2009, 16:18 04

Unregistered

Trochę wydaje się normalne.
Moje wytłoki nigdy nie są naprawdę suche.
Woda dostaje się najbardziej, gdy maszyna jest włączona / wyłączona.
Mniej podczas pracy. Ale niewielka ilość to pojęcie względne.
Jeśli wszystko po prostu pływa, prawdopodobnie nie jest to normalne.

cappuka

Poniedziałek, 05. Październik 2009, 18:34 06

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 13

numer członkowski..: 5356

Członek od: 30.09.2009

Po wyczyszczeniu jednostki zaparzającej zauważyłem, że wkrótce w pojemniku na resztki kawy było więcej wody niż resztek kawy, ale zamiast tego resztki kawy rozprzestrzeniały się wesoło wewnątrz CT i wokół jednostki zaparzającej, więc skontaktowałem się dziś ponownie z Siemensem. Tym razem pani również nie uznała tego za normalne, więc ekspres zostanie teraz odebrany. Nie byłoby tak źle, gdybyśmy przez jakiś czas nie musieli znów pić kawy z ekspresu filtrującego...