Zaawansowane wyszukiwanie

Problemy z ekranem dotykowym JURA Impressa F50/F70/F90

Kaffeebohne2009

Wtorek, 09. Czerwiec 2009, 15:39 03

Unregistered

Witam, posiadam ekspres JURA Impressa F50 i od tygodnia mam problem z tym, że ekspres jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki albo samodzielnie zmienia ustawienia na ekranie dotykowym (np. espresso na kawę, mocną na łagodną itp.) albo nagle parzy espresso lub przechodzi w tryb czyszczenia po czym się wyłącza. sad.gif
Kto wie o tym problemie lub jaka jest przyczyna usterki? Panel dotykowy nie jest zabrudzony ani porysowany.
Gdzie mogę kupić zamienny panel dotykowy, ponieważ nie udało mi się znaleźć tej części zamiennej u żadnego sprzedawcy części zamiennych JURA!

Bardzo dziękuję za pomoc!!! smile.gif

numberonedefender

Wtorek, 09. Czerwiec 2009, 17:26 05

*

Ekspert

Grupa: Mitglieder

Składki: 2539

numer członkowski..: 2650

Członek od: 21.08.2008

F50 ma "tylko" wyświetlacz, a nie ekran dotykowy, czy popełniam ogromny błąd? Przynajmniej mój F50 miał tylko wyświetlacz...
Wyświetlacz jest dostępny tylko bezpośrednio w Jura i kosztuje około 80 euro; ekran dotykowy w F70/90 kosztuje prawie dwa razy więcej.

W takim przypadku, tj. jeśli F50 ma wyświetlacz, a nie ekran dotykowy, żadne zabrudzenie nie spowodowałoby czegoś takiego, więc bardziej prawdopodobne jest, że wina leży w elektronice sterującej.

--------------------
Grüße, Manuel

Jura ENA Micro 9 (Küche)
Jura xF50 (Büro)
wechselnde Besetzung in der Werkstatt...
P.S.: Support gibt's im Forum, nicht per PN o.ä.