Zaawansowane wyszukiwanie

KRUPS EA81* EA8105 EA810507 Resetowanie

RESET Krupsa EA bez wyświetlacza

Gast_Alex

Poniedziałek, 04. Kwiecień 2022, 16:22 04

Unregistered

Servus i poprzednim autorom Dziękuję.

Mam maszynę EA 8161 z wyświetlaczem, patrz tutaj:

Moja strona internetowa

Jak zresetować to urządzenie? Niestety, nic nie mogę znaleźć.
Jeśli

wykonamnastępujące

czynności:

-odłączę urządzenie odzasilania

-wyjmę

zbiornikna

wodę-wyjmę

pojemnik na ciastka-wyjmę

suwak czyszczący -przytrzymam

przycisk
"prog" -włączę

urządzenie ponownie

, dostanę się do menu, ale nie mogę przejść dalej....sad.gifsad.gifsad.gif

Czy ktoś może pomóc?

Dziękuję LG

Gast_Paul

Poniedziałek, 25. Kwiecień 2022, 11:09 11

Unregistered

Czy ktoś ma jakieś wskazówki, jak zresetować urządzenie?

Gast_Aki

Niedziela, 15. Maj 2022, 09:34 09

Unregistered

Do wszystkich zaangażowanych w procedurę RESET... MUSISZ pozwolić, aby maszyna zakończyła cykl inicjalizacji... to znaczy - dwa razy woda przepłynęła przez dyszę pary panarello i musisz przygotować pod nią dużą filiżankę, aby maszyna zakończyła cykl. Dopiero po tym będziesz miał działającą maszynę i będziesz mógł cieszyć się espresso...

praktikant-007

Poniedziałek, 18. Lipiec 2022, 10:26 10

Unregistered

QUOTE (Guest_Sven @ poniedziałek, 15 listopada 2021, 14:43)
Po kroku 11 już nie działa.
Podłącz ponownie i ekspres do kawy pozostaje wyłączony

Mam ten sam problem - czy jest tu jakieś rozwiązanie?

Wilfrid

Środa, 20. Lipiec 2022, 10:16 10

Unregistered

W ekspresie EA81* nie ma możliwości ustawienia przepływu, nie ma przycisku mocnej kawy, nie ma przycisku słabej kawy....
Ta procedura nie jest możliwa do zastosowania w tym urządzeniu

Julien

Czwartek, 28. Lipiec 2022, 20:33 08

Unregistered

Witam
, podobnie jak Wilfried mam AE81* i opisana przez Ciebie procedura również u mnie nie działa.
Mam AE81* i opisana przez Ciebie procedura również u mnie nie działa.
Od tego czyszczenia włącza się i nagrzewa (niebieski przycisk miga, a potem staje się stały), ale przycisk calc miga od razu po włączeniu i jeśli wcisnę przycisk kawy / mocnej kawy (filiżanka + jedna wysoka kreska / filiżanka + 3 kreski), to zaczyna migać również przycisk zbiornika na wodę, bez niczego innego...
Próbowałem twojej metody, rozebrałem maszynę, aby odłączyć i ponownie podłączyć kartę, nic nie działa... Jest dobrze i prawdziwie zablokowany:

-Próbowałem

twojej metody, rozebrałem maszynę, aby odłączyć i ponownie podłączyć kartę, ale to nie działa.

Christine P

Sobota, 10. Wrzesień 2022, 21:25 09

Unregistered

Witam was wszystkich,

Mam
dozaoferowaniaekspres
do kawy firmy krups model ea815070/70J-2818 z cyfrowym wyświetlaczem.

Rozebrałem i wyczyściłem przepływomierz.
Próbowałem zrobić reset poprzez wciśnięcie prog i ponowne podłączenie, pojawia mi się menu ale maszyna pokazuje wszystkie kontrolki.
Co mam robić dalej?
A może macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
Z góry dziękuję.

nrom38846

Niedziela, 09. Październik 2022, 21:42 09

Unregistered

QUOTE (Gast_HaWe @ Listopad 28, 2020 05:22 pm)
KRUPS EA81* Reset
Withorbez czyszczenia suwaka. Miga dioda LED pojemnika na pomace i pojemnika na wodę.

Próba zmiany ustawień młynka, czasu mielenia kawy, ilości mielenia, ilości proszku do kawy zgodnie z procedurą opisaną na forach zazwyczaj powoduje, że urządzenie nie nadaje się do użytku. Dioda LED pojemnika na pomace i pojemnika na wodę miga po ponownym uruchomieniu, nie można już wprowadzić żadnego przycisku, urządzenie nie grzeje się.
Na forum nieznany forumowicz opisał możliwy RESET dla wszystkich zainteresowanych. Podkreślam wyraźnie, że to nie ja jestem majsterkowiczem tej procedury, pochwała należy się nieznanej osobie. Ja tylko przenoszę procedurę do czytelnej formy i dodaję kilka kroków.
Wypróbowałem ją na maszynie BEZ czyszczenia ślizgów. Działa !!!1.

wyłączyćzasilanie (wyjąć wtyczkę)2.
wyjąć zbiornik na wodę, pojemnik na wytłoki, szkiełko czyszczące (jeśli jest)3

.

ustawić pokrętło regulacji przepływu na 20ml4
. nacisnąć i przytrzymać przycisk "strong coffee" znajdujący się daleko po prawej stronie i podłączyć wtyczkę5
.

wszystkie diody LED zapalają się, zbiornik wody pełny, pojemnik na wytłoki, suwak czyszczący (jeśli jest obecny) zresetowany
6
.

wyregulujpokrętło

regulacji przepływu,
aż wszystkie diody LED zgasną (mniej więcej w pozycji środkowej)
7. umieść pojemnik pod wylewką kawy i dyszą pary, teraz naciśnij przycisk "słabakawa

"8

. Woda jest pompowana przez wylewkę kawy i dyszę pary, tłok zaparzający przesuwa się do górnej krawędzi komory zaparzania. Proces ten powtarza się dwukrotnie. Następnie wszystkie czerwone diody LED są wyłączone9
. Ponownie nacisnąć przycisk "słaba kawa "10
. Ekspres dwukrotnie opuszcza tłok zaparzający, za ostatnim razem tłok zaparzający pozostaje w najniższej pozycji</br></br>.

Gdy "wszystkie diody LED migają"
11. wyciągnąć wtyczkę sieciową i odczekać co najmniej 5 sekund12
. Włożyć wtyczkę sieciową, tłok zaparzający przesuwa się do pozycji wyjściowej.
Ekspres działa ponownie. </br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br></br>

Dla wszystkich użytkowników posiadających ekspresy z wyświetlaczem jak EA8150, itp.

Krok po kroku do kalibracji młynka:

- Odłączyć ekspres do kawy od sieci elektrycznej.
- Wyjąć pojemnik na wodę, pojemnik na fusy oraz tackę nad pojemnikiem na fusy .
- Nacisnąć przycisk strzałki, podłączając jednocześnie ekspres do kawy z powrotem do sieci.
- Nacisnąć raz przycisk START, a po prawej stronie pojawią się nawiasy [ ].
- Naciśnij przycisk START raz, a 3 zera pojawią się wewnątrz nawiasów [000] po lewej stronie.
- Umieść zarówno zbiornik wody, jak i tackę na pojemniku na fusy i pojemniku na fusy.
- Teraz należy nacisnąć przycisk START.

Pojawia się P2.

- Naciśnij raz przycisk pary, aby rozpocząć diagnostykę.
- Woda zaczyna wypływać z dyszy parowej.
- Nacisnąć przycisk pary 1 raz.
- Tłok idzie w dół, ale nie do końca (2 razy).
- Tłok opada do końca, woda przepływa przez tłok, a płyta zostaje wyrzucona.

Pojawia się P4.

Odłączyć ekspres do kawy od sieci elektrycznej.
Podłączyć ponownie do sieci elektrycznej, włączyć ekspres do kawy i zostanie on skalibrowany.

Gast_Joel

Piątek, 06. Styczeń 2023, 11:33 11

Unregistered

Mam KRUPS EA81* z 09/2018Gdy włączam

ekspres, niebieska dioda zasilania od razu zapala się na stałe.(w ogóle nie migając).Jak zaserwuję sobie kawę to jest letnia i nijaka. różne wewnętrzne spawy i styki wydają się dobre.
Udało mi się kilkakrotnie zresetować ekspres i ustawić T° ekspresu na 4.
Podawana kawa jest gorąca i lepszej jakości, ale niebieska lampka zawsze zapala się na stałe
, gdy ją uruchamiam
!

Następnego dnia rano znów jest letnia i bez smaku.A resztki ciasta są bardzo cienkie i płynne

.

Następnego dnia rano ciasto znów jest ciepłe i bez smaku, a resztki ciasta są bardzo cienkie i płynne i po ponownym resecie i regulacji temperatury wody znów jest do następnego dnia.
Maszyna traci pamięć !!!!!! Czy masz
jakieśrozwiązanie?

landry

Czwartek, 02. Luty 2023, 12:25 12

Unregistered

dodo6250@hotmail.fr

witam mam kocioł idzie w górę w temperaturze dwa białe przewody, które są przyklejone do kotła jeden i usunąć go można naprawić proszę dziękuję serdecznie biggrin.gif

AadelineP

Środa, 08. Luty 2023, 14:26 02

Unregistered

QUOTE (Gast_HaWe @ niedziela, 29. listopada 2020, 20:24)
Ważne uzupełnienie:

Po odłączeniu urządzenia od zasilania i ponownym jego podłączeniu należy koniecznie

umieścić</br>a
12 duży kubek pod wylewką kawy i pod dyszą pary.
13. napełnić zbiornik wody14
. Nacisnąć przycisk "mocna kawa",
uruchomiony zostanie program, który napełni system.
Dopiero wtedy urządzenie będzie znów działać jak zwykle. </br></br></br></br>

Ogromne DZIĘKI!!!
Mój ekspres do kawy Krups został zresetowany i wszystko znów działa jak należy.

Wielkie dzięki! biggrin.gif

robyduvar

Niedziela, 12. Luty 2023, 12:11 12

Unregistered

Zmiana ustawienia frezowania nic nie zmienia i nie wpływa na nic. Program jest przeznaczony do mielenia przez określony czas. Pozostaje tylko kwestia "czasu", jeśli kawa jest czysta jak herbata.
Czas mielenia jest rozwiązywany przez reset
Drobność mielenia można modyfikować, ale trzeba to robić inteligentnie. Nie mówcie, że to czyni ekspres wadliwym, to absolutna nieprawda.
Nie ma czujnika wielkości zmielonej kawy. Nawet w pozycji "fine grain" miałem mar o średnicy 0,5mm (ziarnisty w dotyku). Zdemontowałem więc osłony, młynka, zmodyfikowałem kąt nachylenia głowicy młynka (jest on już wymieniony kolorowym kółkiem oznaczającym fabryczne położenie). Trzeba podnieść blokadę głowicy i nadać jej obrót o około 20° w kierunku drobniejszego szlifu. Aby nie popełnić błędu, trzeba zmienić położenie ramienia sterującego w zbiorniku na ziarno i zasymulować obrót w lewo pokrętła regulacyjnego i zobaczyć, w którą stronę obraca się głowica młyna. Następnie podnosisz blokadę antyrotacyjną i przesuwasz głowicę w kierunku szlifowania dokładnego. Osobiście zmontowałem wszystko ponownie i działało to dobrze przez około dwa lata, dopóki nie dostałem tego kłopotliwego alarmu wszystkich czerwonych świateł migających i szlifierki zawsze blokującej się w pozycji w dół. Zacząłem od wymiany płytki elektronicznej przedniego panelu, to nie jest to. Zamierzam wymienić przepływomierz i pompę potem wrócę i zamieszczę postępy w naprawie aż znajdę co powoduje blok młyna na dole.
Zamierzam postępować w następującej kolejności:
- wymiana przepływomierza 3€50
- wymiana pompy 34€ dostarczona
- wymiana płytki elektronicznej (tej z boku)
- i wymiana bloku kotła jeśli nadal nie będzie działać.
Owszem, niektórzy szybko powiedzą, wymień ekspres do kawydry.gif<_< będzie Cię to mniej kosztować.
Może i tak, ale ... ja nie stoję przed uszczelką głowicy cylindra, która pierdzi, zapchanym wtryskiwaczem do wymiany, głowicą cardana do wymiany, problemem z kartą zarządzania baterią litową, problemem z zarządzaniem pompą chłodzenia na obiegu solarnym, itp itd.
Pójdę do końca, bo lubię rozumieć, co jest nie tak, gdy wiele osób ma taki sam przypadek jak ja.tongue.gif

robyduvar

Poniedziałek, 13. Luty 2023, 22:37 10

Unregistered

Gast_Moki2406

Poniedziałek, 10. Kwiecień 2023, 17:29 05

Unregistered

QUOTE (nrom38846 @ niedziela, 09 października 2022, 21:42)
QUOTE (gość_HaWe @ 28 listopada 2020 05:22 pm)
KRUPS EA81* Reset z lub
bez suwaka czyszczącego. Migająca dioda pojemnika trestera i pojemnika na wodę.

Próba zmiany ustawień młynka, czasu mielenia, ilości mielenia, ilości kawy w proszku po procedurze opisanej na forach zazwyczaj powoduje, że ekspres nie nadaje się do użytku. Dioda LED pojemnika na słoiki i pojemnika na wodę miga po ponownym uruchomieniu, nie można już wprowadzić żadnego przycisku, urządzenie nie nagrzewa się.
Na pewnym forum nieznany forumowicz opisał możliwy RESET dla wszystkich poszkodowanych. Wyraźnie podkreślam, że nie jestem majsterkowiczem tej procedury, zasługa należy się nieznanej osobie. Ja jedynie przeniosłem procedurę do czytelnej formy i dodałem kilka kroków.
Wypróbowałem ją na maszynie BEZ karetki czyszczącej. Działa !!!1.

wyłączyć zasilanie</br></br>

(odłączyć od prądu)2.
zbiornik na wodę, pojemnik na miazgę, wózek czyszczący (jeśli jest)3
. ustawić regulator przepływu na 20ml4
. nacisnąć i przytrzymać przycisk "mocna kawa" po dalekiej prawej stronie i podłączyć do prądu5
. wszystkie diody świecą się, zbiornik wody pełny, pojemnik na wytłoki, suwak czyszczący (jeśli jest) zresetowany
6. wyreguluj regulator przepływu, aż wszystkie diody zgasną (mniej więcej w pozycji środkowej)
7. umieść pojemnik pod wylewką kawy i dyszą pary, teraz naciśnij przycisk "słaba kawa "8
. Woda jest pompowana przez wylewkę kawy i dyszę pary, tłok zaparzający przesuwa się do górnej krawędzi komory zaparzania. Proces ten jest powtarzany dwukrotnie. Po tym czasie wszystkie czerwone diody LED są wyłączone9
. Urządzenie dwukrotnie opuszcza tłok zaparzający, za ostatnim razem tłok zaparzający pozostaje w najniższej pozycji</br></br>.

11. Odłączyć urządzenie od sieci i odczekać co najmniej 5 sekund12
. Podłączyć wtyczkę sieciową, tłok zaparzający przesuwa się do pozycji wyjściowej.
Ekspres działa ponownie. </br></br></br></br></br></br></br></br>.</br></br></br></br></br></br></br>.

Dla wszystkich użytkowników posiadających ekspresy z wyświetlaczem, takie jak EA8150, itp.

- Wyjąć pojemnik na wodę, pojemnik na fusy z kawy oraz tackę nad pojemnikiem na fusy z kawy.
- Nacisnąć przycisk strzałki podczas ponownego podłączania ekspresu do sieci elektrycznej.
- Naciśnij raz przycisk START, a po prawej stronie pojawią się nawiasy [ ].
- Naciśnij raz przycisk START, a po lewej stronie pojawią się 3 zera wewnątrz nawiasów [000].
- Umieść zbiornik na wodę i tacę na pojemniku na fusy z kawy oraz tacę na fusy z kawy.
- Teraz naciśnij przycisk START.

Pojawia się P2.

- Woda zaczyna wypływać z dyszy pary.
- Naciśnij przycisk pary 1 raz.
- Tłok przesuwa się w dół, ale nie do końca (dwukrotnie).
- Tłok przesuwa się do końca, woda przepływa przez tłok i tarcza zostaje wyrzucona.

Pojawia się P4.

Odłączyć ekspres do kawy od sieci.
Podłączyć ponownie ekspres do kawy do sieci, włączyć go i kalibracja jest zakończona.</br></br></br></br></br></br></br></br></br><./br></br></br></br></br></br></br>

Witam, mimo że ten post jest stary. Mam taki z wyświetlaczem i chciałem go zresetować, co nie przyniosło efektu. Nie rozumiem zbiornika na wodę na pojemniku na fusy z kawy. Teraz ekspres się zawiesza i zawór wody nie może znaleźć swojego położenia. Czy możecie pomóc?

Moki2406

Poniedziałek, 10. Kwiecień 2023, 19:52 07

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 1

numer członkowski..: 61240

Członek od: 17.12.2022

QUOTE (nrom38846 @ niedziela, 09 października 2022, 20:42)
QUOTE (gość_HaWe @ 28 listopada 2020 05:22 pm)
KRUPS EA81* Reset z lub
bez suwaka czyszczącego. Migająca dioda pojemnika trestera i pojemnika na wodę.

Próba zmiany ustawień młynka, czasu mielenia, ilości mielenia, ilości kawy w proszku po procedurze opisanej na forach zazwyczaj powoduje, że ekspres nie nadaje się do użytku. Dioda LED pojemnika na słoiki i pojemnika na wodę miga po ponownym uruchomieniu, nie można już wprowadzić żadnego przycisku, urządzenie nie nagrzewa się.
Na pewnym forum nieznany forumowicz opisał możliwy RESET dla wszystkich poszkodowanych. Wyraźnie podkreślam, że nie jestem majsterkowiczem tej procedury, zasługa należy się nieznanej osobie. Ja jedynie przeniosłem procedurę do czytelnej formy i dodałem kilka kroków.
Wypróbowałem ją na maszynie BEZ karetki czyszczącej. Działa !!!1.

wyłączyć zasilanie</br></br>

(odłączyć od prądu)2.
zbiornik na wodę, pojemnik na miazgę, wózek czyszczący (jeśli jest)3
. ustawić regulator przepływu na 20ml4
. nacisnąć i przytrzymać przycisk "mocna kawa" po dalekiej prawej stronie i podłączyć do prądu5
. wszystkie diody świecą się, zbiornik wody pełny, pojemnik na wytłoki, suwak czyszczący (jeśli jest) zresetowany
6. wyreguluj regulator przepływu, aż wszystkie diody zgasną (mniej więcej w środkowym położeniu)
7. umieść pojemnik pod wylewką kawy i dyszą pary, teraz naciśnij przycisk "słaba kawa "8
. Woda jest pompowana przez wylewkę kawy i dyszę pary, tłok zaparzający przesuwa się do górnej krawędzi komory zaparzania. Proces ten jest powtarzany dwukrotnie. Po tym czasie wszystkie czerwone diody LED są wyłączone9
. Urządzenie dwukrotnie opuszcza tłok zaparzający, za ostatnim razem tłok zaparzający pozostaje w najniższej pozycji</br></br>.

11. Odłączyć urządzenie od sieci i odczekać co najmniej 5 sekund12
. Podłączyć wtyczkę sieciową, tłok zaparzający przesuwa się do pozycji wyjściowej.
Ekspres działa ponownie. </br></br></br></br></br></br></br></br>.</br></br></br></br></br></br></br>.

Dla wszystkich użytkowników posiadających ekspresy z wyświetlaczem, takie jak EA8150, itp.

- Wyjąć pojemnik na wodę, pojemnik na fusy z kawy oraz tackę nad pojemnikiem na fusy z kawy.
- Nacisnąć przycisk strzałki podczas ponownego podłączania ekspresu do sieci elektrycznej.
- Naciśnij raz przycisk START, a po prawej stronie pojawią się nawiasy [ ].
- Naciśnij raz przycisk START, a po lewej stronie pojawią się 3 zera wewnątrz nawiasów [000].
- Umieść zbiornik na wodę i tacę na pojemniku na fusy z kawy oraz tacę na fusy z kawy.
- Teraz naciśnij przycisk START.

Pojawia się P2.

- Woda zaczyna wypływać z dyszy pary.
- Naciśnij przycisk pary 1 raz.
- Tłok przesuwa się w dół, ale nie do końca (dwukrotnie).
- Tłok przesuwa się do końca, woda przepływa przez tłok i tarcza zostaje wyrzucona.

Pojawia się P4.

Odłączyć ekspres do kawy od sieci.
Podłączyć ponownie ekspres do kawy do sieci, włączyć go i kalibracja jest zakończona.</br></br></br></br></br></br></br></br></br><./br></br></br></br></br></br></br>

Witam, posiadam 8155 z wyświetlaczem. Próbowałem zresetować. Ale nic to nie daje. Nie rozumiem punktu po 3 zerach. Postawić zbiornik z wodą na pojemniku z fusami z kawy czy coś w tym stylu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Gdy włączam ekspres, zawór wody lub zawór ceramiczny zawsze się przesuwa i nie znajduje pozycji. Dodatkowo klika przekaźnik na płytce drukowanej. Po prostu nie rozumiem tego resetu.... pozdrawiam

1Seite 234