Zaawansowane wyszukiwanie

EQ.6 Plus S700 - Głośny i wibrujący !

derChrisNRW

Niedziela, 13. Październik 2019, 20:56 08

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 2

numer członkowski..: 33848

Członek od: 06.03.2019

Witajcie wszyscy,

mój EQ.6 Plus Extraklasse (S700) wydaje mi się cholernie głośny! maszyna była już do naprawy, podobno pompa była luźna

Ale nic się nie zmieniło. Albo to sobie wyobrażam, albo nie?

Kiedy zaparzam kawę i ona zasypia, cała maszyna wibruje, głównie lewa strona, pokrywa zbiornika na wodę, uchwyt zbiornika na wodę itp.

Jeśli teraz położę rękę na pokrywie zbiornika na wodę, natychmiast stanie się ona znacznie cichsza.

Zrobione z iPhone'em, który był z przodu po lewej stronie maszyny, mam nadzieję, że to słychać.

Jakie jest twoje doświadczenie z EQ.6?

MfG

Chris

SebastianG

Poniedziałek, 09. Listopad 2020, 06:45 06

Unregistered

Cześć!

Wkład jest już starszy, ale mam ten sam problem z anEQ.6 S800. Wpada w wibracje i jest wtedy również nieprzyjemnie głośno. Zjawisko to ma miejsce po około 4 tygodniach pracy. Leżenie na rękach" w rzeczywistości trochę pomaga.

Nie mam stałego rozwiązania i nie chcę tego wysyłać.

Witaj
, Sebastianie
.

Andreas M.

Środa, 11. Styczeń 2023, 13:09 01

Unregistered

Mam Siemensa EQ.6 plus S700 od lipca 2007 i mam ten sam problem: zbiornik na wodę i uchwyt zbiornika na wodę wzmacniają drgania tak, że głośno szumi i grzechocze - położenie na nim ręki pomaga. Dla porównania, ekspres EQ.6 S100 jest cichy jak szept, nawet podczas mielenia kawy. Prawdopodobnie stosuje się gorsze i cieńsze materiały...
Siemens EQ.6 plus s700

Gast_Stefan

Piątek, 19. Styczeń 2024, 09:35 09

Unregistered

Witam wszystkich,
również mam eq6 plus s700 i ten sam problem. Maszyna była wysyłana 2 razy w ramach gwarancji.
Wymieniona pompa 1 raz ale bez zmian w wibracjach.
2 razy nic nie znaleziono. Wibracje w normie według Siemensa.
Czy znaleźliście inne rozwiązanie niż podpórki pod ręce?

Pozdrawiam
Stefan