Zaawansowane wyszukiwanie

Siemens EQ6 nie pobiera wody

Wyłącza się

HolgerKonrad

Poniedziałek, 14. Styczeń 2019, 13:07 01

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 1

numer członkowski..: 33524

Członek od: 14.01.2019

Witam wszystkich.
Tak więc w moim Siemensie EQ6 silnik młynka przestał działać. Ponieważ węgle całkowicie zniknęły. Zostały one odnowione. Przed, oczywiście, wszystko idealnie wyczyszczone. Rozebraliśmy więc całą maszynę i wyczyściliśmy. Po ponownym zmontowaniu wszystkiego maszyna włącza się, robi coś i znowu się wyłącza. Nie mogę w ogóle wejść do menu. Informuje mnie o konieczności włożenia zbiornika na wodę, a następnie wyłącza się. Jakby woda nie była zasysana. Ta biała pompa w lewym rogu w ogóle nie hałasuje. Tylko napęd wydaje dźwięki.

Może ktoś będzie mógł pomóc, proszę..... mellow.gif

eisbein

Sobota, 26. Styczeń 2019, 10:57 10

*

Koneserzy kawy

Składki: 71

numer członkowski..: 33555

Członek od: 21.01.2019

brzmi jak błąd wtyczki płyty, coś źle podłączone?????

Gast_Holger

Sobota, 26. Styczeń 2019, 11:10 11

Unregistered

Dziękuję za pomoc. Przede wszystkim nie można niczego źle podłączyć, ponieważ wtyczki pasują tylko do wyznaczonych miejsc.
Nie, błąd był prostszy. W zbiorniku było po prostu za mało wody. Nie wiedziałem, że zbiornik musi być napełniony do maksimum.
Ponieważ jest to praktycznie pierwszy start-up.
Ale teraz mam od wczoraj problem, że box zawsze mówi mi, aby wyczyścić grupę parzenia. Ale jest idealnie czysty. Nie mam pojęcia, co się dzieje...

eisbein

Sobota, 26. Styczeń 2019, 15:58 03

*

Koneserzy kawy

Składki: 71

numer członkowski..: 33555

Członek od: 21.01.2019

Albo grupa zaparzająca jest ospała, albo przekładnia, o-ring na BG można obrócić palcami? wtedy należy go odnowić.

Gast_Björn

Środa, 17. Marzec 2021, 22:31 10

Unregistered

Problem mamy