Dzień dobry, jestem tutaj nowy na forum i mam nadzieję, że nie popełniam zbyt wielu błędów w opisie. Mam jednak nadzieję, że uda mi się to jasno wyjaśnić, aby można było mi pomóc.
Z góry dzięki!!! Od lat posiadam ekspres Jura Impressa C9 One Touch. Jednak ostatnio pojawił się problem, że kawa przestała wychodzić przodem, a trafiała do tylnego pojemnika na fusy. Kupiłem zestaw uszczelek do jednostki zaparzającej, chciałem wymienić uszczelki, ale po otwarciu ekspresu zauważyłem, że z przodu jednostki zaparzającej na górze poluzowała się część (chyba łącznik między jednostką zaparzającą a wylotem kawy). Włożyłem tę część z powrotem i miałem nadzieję, że teraz będzie działać. Następnie włączyłem urządzenie, wyświetliło "nagrzewanie" normalnie i podczas "procesu płukania" para wydostała się z części, w której można wypuścić wrzącą wodę i piankę mleczną. Następnie pojawiło się "clean" i nacisnąłem to.
Pompa wibrowała przez 5-7 sekund i nic więcej. Od tego czasu zauważyłem, że kiedy włączam urządzenie, natychmiast pojawia się komunikat "czyszczenie". Nie można nacisnąć nic innego poza przyciskiem "czyszczenie".
Po naciśnięciu tego przycisku pompa zaczyna wibrować przez około 5-7 sekund, a na wyświetlaczu pojawia się tekst "Napełnij system". Po ustaniu wibracji na wyświetlaczu pojawia się ponownie tylko "Czyszczenie" i nic więcej nie działa.
Moje pytanie brzmi teraz, co może być problemem i jak mogę go rozwiązać. W ekspresie jest woda i ziarna kawy. Czy może to być problem z przepływomierzem? Bardzo dziękuję za odpowiedzi!
blisko
Podziel się tym stanowiskiem: