Zaawansowane wyszukiwanie

Miele w pełni automatyczny ekspres do kawy CVA6405

Brak mleka, brak piany mlecznej, tylko para wodna

Trebla

Sobota, 23. Wrzesień 2017, 08:35 08

Unregistered

Nasz Miele CVA6405 w pełni automatyczny ekspres do kawy jest świetny.
Tylko w przypadku cappuccino mleko i preparat mlecznej pianki
nie
działają
od czasu do czasu prawidłowo.

Czyszczenie urządzenia w sposób opisany w instrukcji obsługi Miele

zwykle rozwiązuje ten problem.

Ostatnio nic nie pomagało, łącznie z wężami, wylewką, czyszczeniem pojemnika na mleko, kilkukrotnym płukaniem

środkiem czyszczącym, nic nie pomagało.

Zawsze była tylko para wod

na zamiast mleka lub piany mlecznej.
Wtedy wpadłem na pomysł, czy urządzenie pobiera skądś powietrze zamiast mleka ze zbiornika na mleko? Więc nasmarowałem zewnętrzną część rury łączącej smarem silikonowym Miele. Nasmarowałem również zewnętrzną uszczelkę, w której pojemnik na mleko
jest
wsuwany do w pełni automatycznego ekspresu do kawy
.
I cuda się zdarzają, od tego czasu mleko i mleczna pianka znów płyną
idealnie.
Spróbuj, może tobie też to pomoże.

HWS

Niedziela, 24. Wrzesień 2017, 15:35 03

*

Ekspert

Grupa: Mitglieder

Składki: 1098

numer członkowski..: 24376

Członek od: 23.05.2014

Całość działa na zasadzie Ventura: stały przepływ powietrza przenosi mleko ze zbiornika do systemu, praktycznie za pomocą podciśnienia. Ale ilość powietrza i ilość pary muszą być precyzyjnie regulowane. Inaczej to nie działa dobrze, albo wcale.

HWS

Gast_Christiane

Niedziela, 17. Luty 2019, 17:02 05

Unregistered

QUOTE (Trebla @ sobota, 23 września 2017, 08:35 rano)
Nasz Miele CVA6405 w pełni automatyczny ekspres do kawy jest świetny.
Tylko w przypadku cappuccino mleko i preparat mlecznej pianki nie działają od czasu do czasu prawidłowo.
Czyszczenie urządzenia w sposób opisany w instrukcji obsługi Miele zwykle rozwiązuje ten problem.
Ostatnio nic nie pomagało, łącznie z wężami, wylewką, czyszczeniem pojemnika na mleko, kilkukrotnym płukaniem środkiem czyszczącym, nic nie pomagało.
Zawsze była tylko para wodna zamiast mleka lub piany mlecznej.

Wtedy wpadłem na pomysł, czy urządzenie pobiera skądś powietrze zamiast mleka ze zbiornika na mleko? Więc nasmarowałem zewnętrzną część rury łączącej smarem silikonowym Miele. Nasmarowałem również zewnętrzną uszczelkę, w której pojemnik na mleko jest wsuwany do w pełni automatycznego ekspresu do kawy.

I cuda się zdarzają, od tego czasu mleko i mleczna pianka znów płyną idealnie.

Spróbuj, może tobie też to pomoże.

Miałam też twój napiwek był znów super pracą

Gast_Tommy

Poniedziałek, 09. Maj 2022, 11:11 11

Unregistered

Problem wystąpił również w naszej firmie, a technicy przyjechali (2). Pomyślałem, że może komuś przyda się to rozwiązanie. Przyczyną był zawór wargowy, który został tymczasowo naprawiony, ale obecnie trwa montaż nowego. Maszyna ma 5 lat. Koszt serwisu 179 euro, w tym 46 euro nowy zawór wargowy. Dołączono aktualizację oprogramowania.