Zaawansowane wyszukiwanie

Ekspresy do kawy Siemens w pełni automatyczne

Problem z oprogramowaniem - Odkamienianie

Gast_Jens

Wtorek, 25. Grudzień 2018, 10:50 10

Unregistered

Jeszcze raz dokładnie oczyściłam wszystkie części wylotowe, tylko że z mlekiem w siemensie jest strona serwisowa do samodzielnego rozwiązywania problemów.

Gast_Robert

Środa, 02. Styczeń 2019, 14:38 02

Unregistered

Witam wszystkich
, mam EQ.6 300, ten sam problem, co opisany powyżej. Ponadto,
po odkamienianiu filtra wody:

"Odkamienianie nie wystarcza, odkamieniać ponownie

" mam filtr wody

od kilku tygodni (w menu filtr wody "nowy filtr wody aktywowany" - twardość wody na 2), nic się nie zmieniło. Teraz to było dzisiaj ponownie tak daleko, że rzecz zagroził "wapień inaczej urządzenie jest

zablokowany" Mam teraz

w menu twardości wody "Softener" zestaw i zobaczyć, ponieważ komunikat został natychmiast gone

.

Wciąż odkamieniałem, bo głupio włożyłem kartę przedtem

.

Również po odkamienianiu żadnej wiadomości.

Zobaczmy

, jak długo to

potrwa.

Po 20 kubkach zadzwonię do ciebie jeszcze raz

Gast_Martin   

Piątek, 04. Styczeń 2019, 19:54 07

Unregistered

Witam wszystkich.
Od dziś mam ten sam problem i mogę nawet lepiej
poradzić sobie z pierwszym wezwaniem do odkamieniania.

Używam EQ6 Plus 300s od 5 dni. Całkowicie oddany do użytku zgodnie z instrukcją w Nowy Rok. Twardość wody 1, ponieważ używam wody z kranu z filtrem do wody Brita. Dodatkowo, włożyłem i aktywowałem dostarczony filtr. Dzisiaj dostałem wiadomość "jeszcze 20 kubków

> potem odkamieniać".

Po tym jak miałem jeszcze jeden kubek, dostałem wiadomość jeszcze 15 kubków, a potem odkamieniam. Więc prawdziwy kubek kawy

liczył maszynę jako 5 :-(.

Następnie ponownie sprawdziłem swoje ustawienia, które

są takie jak opisane powyżej.

Potem sprawdziłem licznik kubków. Mam pełne 20 filiżanek kawy i 4 napoje mleczne

na ladzie. Jest to

absolutnie szaleństwo, dlatego też, jak już tu wspomniano, jest to tylko

problem

techniczny lub programowy

.

Połączenie z infolinią Siemensa jest bezcelowe, ponieważ dzisiaj po 3 próbach z 1,5 godziny w kolejce odwołałem lub zrezygnowałem ("W tej chwili wszyscy pracownicy rozmawiają z klientami. Proszę o odrobinę cierpliwości. Zostaniesz połączony z następnym wolnym pracownikiem. Proszę

zaczekać.")

Teraz bez dalszych ado zaakceptowałem końcówkę z góry i również ustawiłem ją na "system odkamieniania". Zobaczmy

, co się stanie.

Jednakże już teraz odczuwam potrzebę zwrotu urządzenia z powodu usterki technicznej, ponieważ wiele wypowiedzi na ten temat pokazuje mi, że nie wydaje się to odosobnionym przypadkiem, ale podstawowym problemem urządzenia. Czego jeszcze można się spodziewać, gdy taka prosta rzecz

powoduje problemy. Nie

kupowałbym już tego urządzenia, nawet jeśli jest super ciche i

robi

świetną kawę

.

Może mój raport z doświadczenia pomoże niektórym z

was tutaj.

Mnóstwo pozdrowień. Martin.

Iche

Sobota, 05. Styczeń 2019, 22:31 10

Unregistered

Witaj kochanie!

Mamy też eq 6 s700 z wielkim problemem odkamieniania. Możemy to sami naprawić. Więc ea jest błędem w oprogramowaniu.

Z wyrazami szacunku

Gast-Gabi

Niedziela, 20. Styczeń 2019, 12:39 12

Unregistered

Mamy też EQ 6 plus z problemem odkamieniania. Pojawił się zaledwie trzy miesiące po dacie zakupu. Ponadto, mleko do spieniania nie było już odpowiednio zasysane. Po reklamacji i naprawie w firmie Siemens pompa ssąca do mleka znów zadziałała, ale problem z odkamienianiem pojawił się ponownie po zaledwie pięciu napojach kawowych, chociaż użyliśmy filtra wody i wstępnie przefiltrowaliśmy wodę.

Wskazówka dotycząca zmiany twardości wody na odwapniającą pomogła. Teraz jest już cicho od tygodnia. Wielkie dzięki za to!

Gast_Christian

Poniedziałek, 21. Styczeń 2019, 09:49 09

Unregistered

Witam,

Mam podobny problem. Ciągle mi też wmawia się, że znów muszę się nabijać, czasami co 20 filiżanek Cafe Creme.

Próbowałem następujących rzeczy:

1.) Reset fabryczny --> Czysty: 200 / odkamienianie: 4002)
Cafe Creme --> Clean: 199 /
descaling: 2813)

Cafe Creme --> Clean: 198 / Descaling:

176uns więc liczy się bardziej w
dół.
To
ekscytujące, że z gorącą wodą
liczba jest
znowu zwiększona
.
Jak rozwiązałeś ten problem? Zrobiłem reset fabryczny, licznik jest resetowany (patrz wyżej), ale nadal odlicza zbyt szybko.

tommes-d

Piątek, 25. Styczeń 2019, 19:24 07

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 1

numer członkowski..: 33594

Członek od: 25.01.2019

QUOTE (Iche @ Saturday, 05 January 2019, 21:31 hrs)
Witaj kochanie!

Mamy też eq 6 s700 z wielkim problemem odkamieniania. Możemy to sami naprawić. Więc ea jest błędem w oprogramowaniu.

Najlepsze życzenia

Witam
, mam ten sam problem z moim 2-tygodniowym
S700 plusem.

Czy mógłbyś

opisać

swoje naprawianie błędów trochę bardziej szczegółowo

?

Czy była to kluczowa kombinacja dla

menu

serwisowego

?

Co musisz tam

ustawić?

Wielkie dzięki.

Gast_Robert

Niedziela, 27. Styczeń 2019, 15:03 03

Unregistered

Witam,

jak napisałem tamtego dnia, ustawiłem urządzenie do odkamieniania i filtr w mojej maszynie. Od tego czasu nie mam już żadnych problemów.
Po około 50 filiżankach lub więcej dostałem komunikat "do a calc'n clean", jeśli zignorujesz tę wiadomość, grozi Ci zablokowanie maszyny. Po kolejnych 50-80 pucharach, powyższa wiadomość wróciła. Oczywiście odkamieniałem
i sprzątałem.

Wniosek: Mogę żyć z rezultatem, ponieważ odkamienianie jest ważne, a więc nie mogę o nim

zapomnieć.
Czy mógłbyś umieścić tutaj tę złowieszczą kombinację klu
czy?

Roots

Sobota, 09. Luty 2019, 20:17 08

Unregistered

ServusI
zawsze miał ten sam problem z odkamienianiem
.

Gast_Bingo

Niedziela, 10. Luty 2019, 07:03 07

Unregistered

Witam wszystkich. Rozwiązywanie problemów

Ustawiłem twardość wody na poziomie 4, a następnie zgodnie z instrukcją po prostu odkamieniłem się, a następnie ustawiłem twardość wody z powrotem na poziom 1 i problem zniknął. Funkcje ze mną też mam nadzieję z tobą.

Lg

judo_udo

Sobota, 09. Marzec 2019, 10:52 10

Unregistered

QUOTE (Iche @ Saturday, 05. January 2019, 22:31 h)
Witaj kochanie!

z wyrazami szacunku

Jaka jest kluczowa kombinacja?

Karin J.

Sobota, 06. Lipiec 2019, 11:11 11

Unregistered

Właśnie uruchomiłem program calc'nCkean na moim Siemensie eq6 plus s700, chociaż tam byłem. 2 - 3 tygodnie wcześniej, odkamieniłem się dopiero po tym, jak mnie o to poproszono. Teraz, po niecałym tygodniu, powinienem znów odkamieniać. huh.gifblink.gifsad.gif

Gaspedal

Poniedziałek, 29. Lipiec 2019, 01:33 01

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 8

numer członkowski..: 19898

Członek od: 05.04.2013

Również mamy EQ6 S700 Plus przez około 6 miesięcy, biegał do wczoraj super i mieliśmy już razy odkamieniony, a teraz po raz drugi odkamieniony przyszedł z nami również po kilku kubkach "Odkamienianie pilnie potrzebne po 20...15...10 kubków. Zawsze odlicza się 5 filiżanek, chociaż ja tylko przygotowuję jedną. Twardość wody była na 3 i filtr wody włączony.
Nie mogłem pozbyć się tej wiadomości, nawet po odkamienianiu wróciła na krótko. Używamy
tylko oryginalnych zakładek czyszczących i odkamieniających firmy Siemens. Więc to nie może być z tego powodu.

To bardzo irytujące, tyle pieniędzy zapłaconych, a potem coś w tym stylu! Zresetowanie do ustawień fabrycznych też nie pomogło, dopóki nie zresetowałem go

poprzez menu serwisowe, gdzie wszystko jest kasowane i resetowane! Aby to zrobić, trzeba by włączyć

maszynę, nacisnąć raz przycisk menu, a następnie na ekranie menu

przyciski

górne

przyciski do

kawy

są przyciemnione (nacisnąć jednocześnie przyciski najdalej na lewo i najdalej na zewnątrz i trzymać je wciśnięte!).

Następnie pojawi się menu serwisowe, a następnie przesunąć się w dół menu za pomocą przycisku ze strzałką i wybrać opcję "Factory Reset" i potwierdzić przyciskiem Start/Stop.

Następnie należy

ponownie potwierdzić, a ekspres do kawy

i całe oprogramowanie zostaną prawidłowo zresetowane. Następnie należy wyłączyć maszynę.

Po włączeniu należy zresetować wszystko jak nowy zakup. Następnie należy wybrać "System odkamieniania" jako twardość wody, a następnie samemu odkamieniać urządzenie co 2-3 miesiące. Aktywowany jest również filtr wody. Od tego czasu jesteśmy cicho, a wiadomość już nie nadchodzi. To jest obecnie jedyne rozwiązanie! Siemens nie jest

w stanie rozwiązać tego problemu z oprogramowaniem!!! Co za wstyd! Jak dostać się do menu serwisu jest pokazany w tym Youtube Video

.

Gast_Herbert

Poniedziałek, 19. Sierpień 2019, 10:57 10

Unregistered

QUOTE (jokana33 @ poniedziałek, 31 lipca 2017, 13:13)
Witajcie, wszyscy! sad.gif sad.gif sad.gif

Firma Siemens nie jest w stanie rozwiązać problemu oprogramowania "odkamieniania" w Twoim w pełni automatycznym ekspresie do kawy (Update)!

Zaraz po kilku filiżankach zapala się ponownie!

Zgodnie z instrukcją obsługi odkamieniasz się bardzo skrupulatnie i problem wraca do normy.

Program (oprogramowanie!) nie rozpoznaje odkamieniania i nie wraca do początku!

Moja maszyna, EQ.6 - Seria 300 - TE603501EN, jest już po raz trzeci w naprawie!

mad.gif mad.gif mad.gif

To jest bardzo nudne i wkurzające!

LG Hansi

Siemens jest jednym z największych producentów elektroniki z naciskiem na przemysł, więc zawsze zastanawiam się, czy są w stanie naprawić dry.gifcoś, co mam na myśli problemy z oprogramowaniem + Siemensa można znaleźć na każdym forum, to po prostu żenujące sad.gif

Gast_Roland

Niedziela, 01. Wrzesień 2019, 12:48 12

Unregistered

QUOTE (Guest_Hosted @ Monday, August 19, 2019, 10:57 am)
QUOTE (jokana33 @ poniedziałek, 31 lipca 2017, 13:13 godz.)
Witajcie, wszyscy! sad.gif sad.gif sad.gif

Firma Siemens nie jest w stanie rozwiązać problemu oprogramowania "odkamieniania" w Twoim w pełni automatycznym ekspresie do kawy (Update)!

Zapala się ponownie po kilku filiżankach!

Zgodnie z instrukcją obsługi odkamieniasz się bardzo skrupulatnie i problem wraca do normy.

Program (oprogramowanie!) nie rozpoznaje odkamieniania i nie wraca do początku!

Moja maszyna, EQ.6 - Seria 300 - TE603501EN, jest już po raz trzeci w naprawie!

mad.gif

To jest bardzo nudne i wkurzające!

LG Hansi

Siemens jest jednym z największych producentów elektroniki z naciskiem na przemysł, więc ciągle zadaję sobie pytanie, czy są w stanie naprawić cośdry.gif, co mam na
myśli problemy z oprogramowaniem + Siemensa można znaleźć na każdym forum, to po prostu żenujące
sad.gif

tylko po to, żebyś wiedział, że Siemens
nie zawsze
jest
tam, gdzie Siemens na tym stoi.
Ekspresy do
kawy są produktami BSH Siemens nie produkuje już sprzętu
AGD, wszystko
jest
Bosch V
.GRoland

1Seite 23