Witam wszystkich.
Od dziś mam ten sam problem i mogę nawet lepiej poradzić sobie z pierwszym wezwaniem do odkamieniania.
Używam EQ6 Plus 300s od 5 dni. Całkowicie oddany do użytku zgodnie z instrukcją w Nowy Rok. Twardość wody 1, ponieważ używam wody z kranu z filtrem do wody Brita. Dodatkowo, włożyłem i aktywowałem dostarczony filtr. Dzisiaj dostałem wiadomość "jeszcze 20 kubków > potem odkamieniać".
Po tym jak miałem jeszcze jeden kubek, dostałem wiadomość jeszcze 15 kubków, a potem odkamieniam. Więc prawdziwy kubek kawy liczył maszynę jako 5 :-(.
Następnie ponownie sprawdziłem swoje ustawienia, które są takie jak opisane powyżej.
Potem sprawdziłem licznik kubków. Mam pełne 20 filiżanek kawy i 4 napoje mleczne na ladzie. Jest to
absolutnie szaleństwo, dlatego też, jak już tu wspomniano, jest to tylko problem
techniczny lub programowy.
Połączenie z infolinią Siemensa jest bezcelowe, ponieważ dzisiaj po 3 próbach z 1,5 godziny w kolejce odwołałem lub zrezygnowałem ("W tej chwili wszyscy pracownicy rozmawiają z klientami. Proszę o odrobinę cierpliwości. Zostaniesz połączony z następnym wolnym pracownikiem. Proszę zaczekać.")
Teraz bez dalszych ado zaakceptowałem końcówkę z góry i również ustawiłem ją na "system odkamieniania". Zobaczmy, co się stanie.
Jednakże już teraz odczuwam potrzebę zwrotu urządzenia z powodu usterki technicznej, ponieważ wiele wypowiedzi na ten temat pokazuje mi, że nie wydaje się to odosobnionym przypadkiem, ale podstawowym problemem urządzenia. Czego jeszcze można się spodziewać, gdy taka prosta rzecz powoduje problemy. Nie
kupowałbym już tego urządzenia, nawet jeśli jest super ciche i robi
świetną kawę.
Może mój raport z doświadczenia pomoże niektórym z was tutaj.
Mnóstwo pozdrowień. Martin.
blisko
Podziel się tym stanowiskiem: