Zaawansowane wyszukiwanie

Jura Impressa F70 Błąd elektroniki

Poniedziałek, 02. Styczeń 2017, 21:48 09

Grupa:

Składki:

numer członkowski..:

Członek od: --

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Mam
F70 z tylko 800 okładkami. Rozebrałem go całkowicie (oprócz elektroniki) i wyczyściłem. Po zmontowaniu, włączeniu, podgrzaniu i płukaniu. Potem odkalibrowałem i zaczęły się problemy! pierwszy komunikat Błąd 8 - ponownie sprawdziłem BG, wszystko ok. Włączony ponownie - natychmiastowa wiadomość: Gotowe, bez ogrzewania i płukania. Bez problemu uzyskano 2 kawy, można było wybrać ich ilość i moc. Wtedy na wyświetlaczu tylko Gotowy bez wyboru, również bez znaku Off lub Płukanie i bez reakcji na pokrętło Rotary, musiał wyłączyć się z powrotem. Po włączeniu, to samo. Od czasu do czasu pojawia się Błąd 8, ale po włączeniu i wyłączeniu znów działa. Kiedy próbuję wyczyścić urządzenie, otrzymuję komunikat "care" - wciśnij przycisk "care", ale bez symbolu "care", a symbol "on/off" na ekranie wyświetlacza tylko pomoże mi odłączyć urządzenie. Załóżmy, że błąd jest spowodowany przez elektronikę, tylko przez co? Elektronika siłowa czy wyświetlacz? Co o tym sądzisz
?

Witam!

HWS

Wtorek, 03. Styczeń 2017, 16:00 04

*

Ekspert

Grupa: Mitglieder

Składki: 1098

numer członkowski..: 24376

Członek od: 23.05.2014

Witam,

przed sekcją: czy ona tam chodziła? Być może popełniłeś błąd, składając go. Czy sprawdzałeś i sprzątałeś też grupę piwowarską?

HWS

Wtorek, 03. Styczeń 2017, 16:03 04

Grupa:

Składki:

numer członkowski..:

Nie miałem ich na sobie, zanim je rozebrałem. To nie może być BG, ja stawiam innych - te same błędy. Załóżmy, że wyświetlacz jest uszkodzony! mad.gif

kaffeechris

Wtorek, 03. Styczeń 2017, 19:51 07

*

Ekspert

Grupa: Moderatoren

Składki: 2077

numer członkowski..: 24425

Członek od: 29.05.2014

Wyczyścić wtyk jednostki sterującej na płycie i spróbować ponownie.

MfG Chris

--------------------
Alles ist Wiederverwertbar, sogar diese Buchstaben.
Keine Anfragen oder Hilfe, über E-Mail.

Czwartek, 05. Styczeń 2017, 17:18 05

Grupa:

Składki:

numer członkowski..:

Chris, niestety, też nie pomógł. sad.gif Wygląda na to, że coś się nagrzewa (czy to na wyświetlaczu, czy na tablicy) i powoduje ten błąd. Dzięki!

kaffeechris

Piątek, 06. Styczeń 2017, 08:41 08

*

Ekspert

Grupa: Moderatoren

Składki: 2077

numer członkowski..: 24425

Członek od: 29.05.2014

Opisz błąd na innych forach, na drodze może być więcej prawników.
Czy kiedykolwiek mierzyłeś transformator drukujący? Tylko wtedy, gdy ktoś na nim jest i
istnieje taka
możliwość
.
MfG Chris

--------------------
Alles ist Wiederverwertbar, sogar diese Buchstaben.
Keine Anfragen oder Hilfe, über E-Mail.