Zaawansowane wyszukiwanie

Krupy EA 9010

Obieg wody jest wypełniony; kod 13

apacheralf

Wtorek, 01. Marzec 2016, 08:52 08

Unregistered

Hello togetherour
Krups EA 9010
szaleje od wczoraj.

Niekończąca się pętla z wiadomością:

"Obwód wody jest wypełniony.

Następnie pobiera wodę, trzeba opróżnić ociekacz, a potem nadal pobiera wodę. W pewnym momencie nadchodzi wiadomość: Automatyczna konserwacja... potem robi bardzo głośne odgłosy, a potem przychodzi wiadomość

: Zadzwoń na gorącą linię: Kod 13
. Czy ktoś to miał już wcześniej? W poprzednich dniach zauważyliśmy, że kawa jest bardzo cienka
i nie smakuje dobrze.

Wiadomość: "Obieg wody w trakcie napełniania" nie jest

opisany

nigdzie w instrukcji

.
Dzięki za
odpowiedźPozdrowienia Ralf

Gast_Jonny

Poniedziałek, 28. Marzec 2016, 10:15 10

Unregistered

Witaj, Ralf,

Sprawdziłem twoją pocztę. Nasz EA 9010 ma dokładnie taki sam problem, jak opisany przez Ciebie. Zauważyliśmy też, że kawa była zauważalnie cieńsza w przedsprzedaży. Masz już więcej informacji na ten temat? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.

PozdrowieniaJonny

Gast_David

Sobota, 30. Kwiecień 2016, 23:19 11

Unregistered

Czy ktoś już znalazł odpowiedź? Nasze całkowicie nowe urządzenie również zgłasza ten błąd.

Franken.Profi

Piątek, 27. Maj 2016, 18:09 06

Unregistered

Witam, w przepływomierzu jest usterka lub maszyna zasysa gdzieś powietrze (uszkodzony wąż) - często przyczyną jest filtr wężowy

Kurpierz611

Czwartek, 05. Lipiec 2018, 13:36 01

*

Poidło do kawy

Grupa: Mitglieder

Składki: 2

numer członkowski..: 32578

Członek od: 05.07.2018

Witam
, właśnie zapisałem się do mamy
, aby zgłosić moje doświadczenia z tym błędem!

Miałem ten sam problem z moim Krups9010, który zawsze utknął, kiedy przełączyłem go w tryb automatycznej konserwacji! W końcu

zawsze

wydawało się

, że powinieneś zadzwonić do Technickhotline.

Również obieg wody

jest za każdym razem napełniany! po tym jak

zbudowałem go około 5 ma zupełnie nie w porządku, wyczyszczyłem wszystkie węże i zmontowałem je całkowicie, nagle zadziałał ponownie

! ale tylko na krótko! Teraz znalazłem

błąd w moim systemie

, co to jest! To jest

filtr wody w zbiorniku na wodę! Mówiąc dokładniej, wkład filtra

! To zasysa gdzieś

powietrze, kiedy go wkręcam, może coś zostało uszkodzone!

Po odkręceniu wkładu filtrującego i włączeniu urządzenia nie ma automatycznej konserwacji lub obieg wody

nie jest już wypełniony!

Zamówiłem teraz nowy zbiornik na wodę, aby sprawdzić, czy nic nie jest uszkodzone i to cały czas

z tego powodu! byłoby

wspaniale, gdyby ktoś miał ten sam problem i przetestował go przez wyjęcie wkładu filtrującego, aby naprawdę można było umieścić go na zbiorniku na wodę

! numer części

do nowego zbiornika na wodę to MS-5a10165

Mam nadzieję, że

mogę pomóc wielu ludziom Lg

Patrick

u

Środa, 21. Listopad 2018, 02:57 02

Unregistered

Cześć, mam ten
sam problem co kod 13, i usunąłem filtr wody, ale błąd nadal występuje. Czy komukolwiek udało się to naprawić. Podziękowania

Gast_Bärbel

Niedziela, 01. Grudzień 2019, 13:55 01

Unregistered

W pełni automatyczny ekspres do kawy My Krups EA 8260 informuje o konieczności napełnienia obiegu wody przez przystawkę parową, a maszyna za każdym razem bez końca informuje o konieczności napełnienia obiegu wody

Martin (Hobbytechniker)

Poniedziałek, 02. Grudzień 2019, 09:25 09

*

Ekspert

Składki: 1382

numer członkowski..: 22501

Członek od: 20.11.2013

Wada polega na tym, że woda nie jest pobierana... to jest wykrywane przez przepływomierz.

Więc najpierw zdejmij filtr do wody.
Jeśli zaparzacz można wyjąć, należy go wyjąć i
włożyć
na jedną noc do ciepłej wody
. W przeciwnym razie dojdzie do
zablokowania dróg wodnych w urządzeniu lub przepływomierz jest uszkodzony i wykazuje niewłaściwe wartości
.

Przyczyną blokady mogą być zablokowane rury wodociągowe, uszkodzone zawory lub zablokowane urządzenia zaparzające.

Gast_Sven

Środa, 11. Marzec 2020, 13:52 01

Unregistered

Witajcie wszyscy, to wina *filtru do wody wewnątrz maszyny...Wyjąłem go i zainstalowałem wąż do wody bez filtra. Więc zamówię nowy.

Viga Servicios Tecnicos

Piątek, 17. Lipiec 2020, 00:52 12

Unregistered

Witajcie przyjaciele, mam Krupsa EA9000 w moim warsztacie, przyjeżdżam z problemami z uszczelnieniem tłoka, wymieniam go i wchodzę w automatyczną konserwację co w końcu rzuca mi błąd 13. Już zdemontowałem filtr zbiornika na wodę i filtr wewnętrzny, aby sprawdzić przepływ bezpośredni, ale to zawsze daje mi błąd. Wypróbuj inną pompę, aby wykluczyć ciśnienie, ale jeszcze nic. Jakieś dodatkowe informacje do przekazania zespołowi? Dziękuję.

Hola amigos, tengo una Krups EA9000 en mi haller, llego con problemas en el sello del piston, lo reemplaze y entro en mantenimiento automatico el cual al final me tira error 13. Zdejmij filtr tanka z języka angielskiego i filtr interno do probówki flujo directo, a zobaczymy, że popełniłeś błąd. Probe con otra bomba para descartar presion pero nada aun. Algun dato adicional para realizar al equipo? Gracias.

Gast_Paul

Niedziela, 13. Grudzień 2020, 20:05 08

Unregistered

Mam ten sam problem dużo hałasu i , kod 13
.Ciekawe, że moja mama ma tę samą maszynę. Wymieniłem zbiorniki z wodą i wszystko było w porządku - różnica nie było filtru wody. Więc usunąłem filtr do wody i odłożyłem oryginalny zbiornik na wodę z powrotem i działał on idealnie.
Wydaje mi się, że problemem mogą być niestandardowe filtry do wody. Zamówiłem kilka oryginalnych filtrów i zobaczymy, co się stanie.

Gast_Paul

Poniedziałek, 21. Grudzień 2020, 23:09 11

Unregistered

21 grudnia. Włóż prawdziwy filtr - wszystko ok

Gast_Jasmin

Środa, 30. Grudzień 2020, 22:41 10

Unregistered

QUOTE (Guest_Sven @ Wednesday, 11 March 2020, 13:52)
Witam wszystkich, Wiń za to *filtry do wody, które znajdują się wewnątrz maszyny...wyciągnął je i zainstalował wąż do wody bez filtra. Więc zamówię nowy.

Pomógł nam bardzo, z nami zintegrowany filtr wody był pełny i jest teraz wymieniany.

Kaffeeholic

Poniedziałek, 11. Styczeń 2021, 16:12 04

*

Poidło do kawy

Składki: 1

numer członkowski..: 42588

Członek od: 11.01.2021

QUOTE (Guest_Sven @ Wednesday, 11 March 2020, 12:52 PM)
Witam wszystkich, Wiń za to *filtry do wody, które znajdują się wewnątrz maszyny...wyciągnął je i zainstalował wąż do wody bez filtra. Więc zamówię nowy.

Cześć,
Możesz opisać gdzie to jest i jak to zmienić?

LG

Gast_T3 Kaffee Team

Poniedziałek, 25. Styczeń 2021, 00:06 12

Unregistered

Witam, posterunki bardzo mi pomogły. To był filtr dokładny, który jest w 100% zamknięty. Maszyna (EA9010) posiada dwa zapasy wody ze zbiornika na wodę do maszyny, więc woda przychodzi przy jej napełnianiu. Filtr dokładny można wyjąć i wyciągnąć z maszyny za pomocą węża, wąż posiada pętlę, która na to pozwala. Odkręciłem filtr dokładny i umieściłem wąż wychodzący na dyszy doprowadzającej wodę na zbiorniku wody i wszystko znowu działa. Niestety, aby dostać się do filtra, trzeba chyba zdemontować wszystkie ściany obudowy, najpierw pokrywę, następnie tylną ścianę, a następnie ściany boczne. Filtr znajduje się na dnie maszyny z tyłu po prawej stronie w bloku, w którym znajduje się zbiornik na wodę.