Zaawansowane wyszukiwanie

kawa delonghi perfecta cappuccino zmielona zbyt drobno

Gast_david

Piątek, 06. Czerwiec 2014, 18:07 06

Unregistered

Witam wszystkich, mam delonghi perfecta cappuccino, który niedawno zastrajkował. nie jestem uzdolniony technicznie i dlatego chciałbym sam naprawić maszynę. błąd na wyświetlaczu wskazuje, że kawa jest zbyt drobno zmielona. zrobiłem już kilka badań i po prostu odkręciłem maszynę. gorąca woda może być nadal pobierana. komunikat o błędzie można również ominąć.

kiedy to robię i wyciągam kawę, wszystko dzieje się jak zwykle, tylko bez wody. słychać, że pompa pracuje, ale kiedy wyciągam kawę, woda nie przepływa za pompą w wężu. wymieniłem już pompę i przepływomierz i sprawdziłem bojler pod kątem przepływu. czy ktoś ma jakieś pomysły, co mogę przetestować dalej. wielkie dzięki już pozdrowienia david

jokel

Piątek, 06. Czerwiec 2014, 20:44 08

*

Ekspert

Grupa: Mitglieder

Składki: 2594

numer członkowski..: 1411

Członek od: 26.09.2007

Zatkany górny tłok zaparzający. Wyjmij termoblok i przeprowadź jego przegląd.

Pozdrowienia Stefan

--------------------
Esam 6600 PrimaDonna
Ich helfe gerne und freue mich über jede Rückmeldung, was leider nicht immer vorkommt. Fragen werden NUR im Forum beantwortet.

Mal bist du Hund, mal bist du Baum.

Guest

Sobota, 07. Czerwiec 2014, 10:40 10

Unregistered

Spróbuję, dzięki

Guest

Poniedziałek, 09. Czerwiec 2014, 17:38 05

Unregistered

w końcu znalazłem czas, aby dalej majstrować. usunąłem termoblok całkowicie wraz z tłokiem do zaparzania. jak mogę teraz ustalić, czy to tłok? wyczyść go teraz i zanurz w kąpieli odkamieniającej. czy może być z nim coś jeszcze nie tak? pozdrowienia dawid

Guest

Poniedziałek, 09. Czerwiec 2014, 17:56 05

Unregistered

właśnie znalazłem tutorial na komtra. zrób to z tym na razie...

Guest

Poniedziałek, 09. Czerwiec 2014, 21:07 09

Unregistered

ok. zrobiłem teraz wszystko zgodnie z opisem, łącznie z odkamienianiem i czyszczeniem. zmontowałem wszystko i włączyłem. teraz grupa zaparzająca opada i występuje ogólna usterka. grupa zaparzająca, a nawet szuflada nie wysunęły się. podkręciłem grupę zaparzającą na przekładni, aby wszystko wysunęło się. potem powtórzyłem całą czynność i dokładnie to samo stało się ponownie. teraz nie wiem, co robić. ktoś ma jakieś pomysły? pozdrowienia david

looser

Poniedziałek, 09. Czerwiec 2014, 21:14 09

*

Ekspert

Składki: 2322

numer członkowski..: 5600

Członek od: 28.10.2009

Pomysł? Postaraj się bardziej z pisownią......

--------------------
Nach vielen verschiedenen KVA habe ich jetzt meinen Seelenfrieden. WMF 800 :-)

www.DeMichaelLonghi.de

Guest

Poniedziałek, 09. Czerwiec 2014, 21:42 09

Unregistered

naprawdę świetne! szczerze. piszę to na forum, a nie dla gazety....

Guest

Poniedziałek, 09. Czerwiec 2014, 22:03 10

Unregistered

więc sprawdziłem ponownie i odkryłem, że nie podłączyłem ponownie dwóch przewodów na grzałce. po poprawieniu tłoka kawa znów wypływa. jednak po około 0,1 litra program przerywa się i ekspres ponownie wyświetla: "zmiel zbyt drobno, wyreguluj młynek". byłoby wspaniale, gdyby ktoś miał dla mnie produktywny wkład w rozwiązywanie problemów. dzięki i pozdrawiam david

looser

Wtorek, 10. Czerwiec 2014, 05:35 05

*

Ekspert

Składki: 2322

numer członkowski..: 5600

Członek od: 28.10.2009

QUOTE (Gość @ poniedziałek, 09 czerwiec 2014, 20:42)
super! szczerze. piszę to na forum a nie do gazety....

No i co? Trochę netykiety nigdy nikomu nie zaszkodziło, a skoro jesteś tu na forum, to po prostu użyj funkcji szukaj. To standardowy błąd i był już wielokrotnie opisywany.

--------------------
Nach vielen verschiedenen KVA habe ich jetzt meinen Seelenfrieden. WMF 800 :-)

www.DeMichaelLonghi.de

Guest

Wtorek, 10. Czerwiec 2014, 07:10 07

Unregistered

Rozejrzę się. Dziękuję

jokel

Wtorek, 10. Czerwiec 2014, 11:09 11

*

Ekspert

Składki: 2594

numer członkowski..: 1411

Członek od: 26.09.2007

Nie ma to nic wspólnego z pisaniem do gazety. Robimy to wszystko dobrowolnie i nie otrzymujemy za to żadnych pieniędzy. Chętnie poświęcamy na to swój wolny czas. Jaki jest problem w okazaniu odrobiny szacunku? Trudno jest też czytać teksty, w których na przykład ignoruje się wielkie/małe litery. Rób to od rana do wieczora, a zrozumiesz jakie to irytujące i męczące.

Pozdrawiam Stefan

--------------------
Esam 6600 PrimaDonna
Ich helfe gerne und freue mich über jede Rückmeldung, was leider nicht immer vorkommt. Fragen werden NUR im Forum beantwortet.

Mal bist du Hund, mal bist du Baum.