Też mam Siemens EQ 5, TE501503DE/06 i jestem z niego bardzo niezadowolony.
Po każdej przerwie kawowej wypijamy 3-4 filiżanki, musimy opróżniać tackę ociekową, a pojemnik na miąższ jest pokryty centymetrowym osadem. Mamy również pleśń, ponieważ zapomnieliśmy wyczyścić ekspres wieczorem.
Zrobiłem zdjęcia i wysłałem je wraz z ekspresem do firmy naprawczej. Trzy dni później zadzwonił do mnie miły pan, który bardzo słabo mówił i rozumiał po niemiecku, mówiąc, że moje skargi nie są usterkami, ale są całkowicie normalne dla maszyny i że zdjęcia z nośnika danych nigdy nie zostaną otwarte, mimo że powiedziano mi u sprzedawcy, że najlepiej byłoby wszystko sfotografować i wysłać razem z maszyną. Sprzedawca powiedział również po obejrzeniu zdjęć, że to absolutnie nie jest normalne.
Wcześniej mieliśmy maszynę Delonghi, która oczywiście również zabrudziła się podczas pracy, ale nigdy nie było pleśni, miazga była "sucha jak kość", a taca ociekowa była wypełniona tylko niewielką ilością wody.
Nigdy więcej Siemens, to na pewno, również dlatego, że jesteś specjalnie odwrócony i tylko użytkownik jest obwiniany.
Niestety nie wiem jak rozebrać tę część, ale pewnie nie jest to łatwe!
blisko
Podziel się tym stanowiskiem: